Fiabilitatea statisticilor guvernamentale privind rezervele petroliere ale Statelor Unite, foarte atent urmarite de piete, este pusa la indoiala in documente interne ale Departamentului american al Energiei, scrie Wall Street Journal.
Acest cifre sunt publicate in fiecare miercuri, sub format unui raport saptamanal foarte asteptat, de catre operatori de pe piata petroliera, care il considera un mijloc de a urmari evolutia ofertei si a cererii in tara cu cel mai mare consum de titei.

Documente interne ale Departamentului american al Energiei evidentiaza "mai multe greseli (...), dintre care una in septembrie, care a provocat o crestere a pretului petrolului, si mai multe probleme in strangerea de date, printre care folosirea de tehnologii vechi si depasite, care face aproape imposibil pentru personal sa detecteze greselile", afirma cotidianul financiar american, citat de NewsIn.

"Un sistem de securitate slaba expune aceste date piratarii si scurgerilor de informatii", adauga WSJ.

Potrivit unui raport al consultantului SAIC pentru Agentia de informatii privind energia, sistemele de colectare a datelor in mai multe mii de centre de stocare sunt aceleasi de 30 de ani si se bazeaza pe obtinerea manuala a cifrelor.

Erorile sunt uneori de mai multe milioane de barili, o cantitate suficienta pentru a provoca miscari semnificative ale preturilor materiilor prime energetice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri