Germania ar putea accepta ajutorul bilateral al tarilor europene pentru Grecia, a declarat ministrul german de finante, Wolfgang Schäuble, fara sa precizeze daca Berlinul ar lua parte la un astfel de demers, relateaza AFP.

"Pentru ajutoarele UE (pentru Grecia) nu exista nici un fel de instrument colectiv. Prin urmare, ar putea fi coordonate ajutoare bilaterale, precum si pe baza de voluntariat", a declarat Wolfgang Schäuble, intr-un interviu pentru saptamanal Bild am Sonntag.

Schäuble a adaugat ca oficialii de la Atena pot, de asemenea, sa solicite un imprumut din partea Fondului Monetar International. "Grecia are, de asemenea (...) posibilitatea legala de a primi ajutor din partea FMI", a spus el.

Vineri, presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a cerut liderilor statelor membre ale UE sa aprobe "cat mai curand posibil" crearea unui mecanism de ajutorare a Greciei, care sa fie "compus dintr-un sistem de imprumuturi bilaterale coordonate" in cadrul zonei euro, fara sa excluda, insa, o contributie financiara din partea FMI, potrivit NewsIn.

Astfel, el a pus presiune pe Germania, care este reticenta cu privire la interventia Uniunii Europene pentru sprijinirea Greciei, inaintea intalnirii sefilor de stat si de guvern ai UE, programata sa aiba loc joi si vineri la Bruxelles.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Austria vrea excluderea Greciei din Schengen