Marea Britanie si China au semnat contracte de afaceri in valoare de 1,3 miliarde de dolari, cu ocazia vizitei presedintelui chinez Hu Jintao la Londra, zilele acestea.

Beijingul va permite companiei de asigurari/reasigurari Lloyd's of London sa isi reinceapa activitatea in China, dupa mai multe decenii de absenta.

Chiar daca este unul din cei mai mari critici ai regimului chinez, care are lipsuri la capitolul respectarii drepturilor omului, Marea Britanie nu vrea sa piarda trenul banilor veniti din tara cu cea mai rapida econmie in dezvoltare.

Un contract de circa 800 de milioane de dolari a fost semnat intre Rolls-Royce si Air China, care va primi motoare britanice pe noile aparate Airbus A330 din flota.

Un alt contract important il constituie extinderea acordului dintre Airbus si compania chineza AVIC1 pentru a furniza componente folosite la fuselajul aripilor de Airbus A320. Contractul are o valoare de 500 de milioane de dolari.

Un alt contract care se va derula in anii urmatori prevede ca inginerii de la Arup sa colaboreze cu Shanghai Industrial Investment Corp pentru a schita planul urbanistic pentru trei noi orase in China.

Presedintele Lloyd’s, Lord Levene, s-a aratat extrem de incantat de contractul semnat cu partea chineza, care astfel ii asigura acces pe o piata ce se preconizeaza a atinge dimensiunile celei americane in cel mult 25-30 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri