Curtea Europeana de Justitie a luat o decizie in favoarea Google in disputa cu producatorul francez de produse de lux LVMH, scrie BBC News.

Compania care detine marcile Luis Vuitton, Moet & Chandon si Dior a acuzat ca practicile Google de a vinde cuvintele cheie in cautarile online catre cel mai mare ofertant incalca drepturile producatorului. Mai exact compania pentru produse de lux sustine ca utilizatorii care cauta produse detinute de aceasta pot accesa reclame ale unor marci rivale sau articole contrafacute.

Serviciul AdWords de la Google, care permite companiilor sa liciteze pentru pentru o pozitionare mai buna a reclamelor fata de rezultatul cautarilor, este o sursa importanta de venituri pentru companie.

"Google nu a incalcat nicio lege a marcii prin posibilitatea publicitarilor de a cumpara cuvinte cheie ce corespund cu marcile competitorilor sai", a anuntat Curtea Europeana de Justitie.

"Vrem sa colaboram cu toti jucatorii, inclusiv cu Google, pentru a eradica practicile online ilegale", a declarat vice-presedintele LVMH, Pierre Code. Compania de lux a mai anuntat ca decizia a clarificat legile publicitatii online.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri