In cadrul unui comunicat citat de AFP, Dubai World a precizat ca datoria sa totala se ridica la 23,5 miliarde dolari, dar ca guvernul din Dubai a propus convertirea in actiuni a sumei ce i se cuvenea, de 8,9 miliarde dolari, ce reprezinta 38% din datoria totala a Dubai World, conform NewsIn.

Totodata, criza datoriei Dubai World pericliteaza viitoarele investitii in emirat.

Datoriile catre alti creditori, in valoare de 14,2 miliarde dolari, vor fi rambursate in totalitate in doua transe, in cinci, respectiv opt ani.

Guvernul Dubaiului a promis ca va injecta lichiditati in valoare de 1,5 miliarde dolari in Dubai World, pentru a "finanta fondurile de rulment si pentru a plati dobanzile la noile linii de credit", arata comunicatul.

Autoritatile din Dubai au anuntat ca vor oferi grupului Dubai World un sprijin financiar de 9,5 miliarde dolari.

Fondul Dubaiului pentru sustinere financiara, infiintat de emirat in iulie 2009, va sprijini planul de restructurare "prin resurse financiare importante, luandu-si angajamentul de a oferi fonduri de pana la 9,5 miliarde dolari", a anuntat guvernul intr-un comunicat.

Dubaiul a zdruncinat in noiembrie pietele financiare internationale si a provocat o depreciere masiva a obligatiunior islamice, dupa ce a anuntat ca este in incapacitatea de a refinanta la timp o parte din datorii.

Datoria totala a Dubaiului este estimata la 80-100 miliarde dolari, insa nivelul acesteia ar putea atinge 170 miliarde dolari, potrivit unor experti.