Comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, a acuzat Germania de lipsa de solidaritate in urma reticentelor de care a dat dovada in sustinerea Greciei, afirmand ca situatia din aceasta tara ar putea fi "inceputul unui tsunami" in zona euro, relateaza AFP.
"Suntem o familie. Daca unul dintre membrii se confrunta cu probleme, trebuie sa il ajutam, pentru ca lipsa unor ajutoare ar putea avea influente asupra tuturor celorlalte tari care nu o mai duc atat de bine, precum Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, etc.", a declarat Reding intr-un interviu pentru postul de radio Bel-RTL.

"Grecia poate fi inceputul unui tsunami", a adaugat ea, dupa cum arata NewsIn.

Reding a facut astfel apel la cancelarul german Angela Merkel, care da dovada de reticenta in ceea ce priveste ajutorarea Greciei si pune conditii dure pentru un eventual acord.

"Angela, putin curaj. Si tu ai probleme grave acasa, in Germania, pentru ca populismul face ca toti sau cea mai mare parte a germanilor sa fie importiva acestei solidaritati. Spune-le ca noi am fost solidari in momentul reunificarii Germaniei. Am platit cu totii pentru a face acest lucru posibil si nu regretam", a declarat Reding.

Liderii tarilor din Uniunea Europeana se vor reuni joi la Bruxelles pentru un summit in care vor incerca sa treaca peste diferentele de opinie referitoare la sustinerea financiara a Grecia.

Presedintele Partidului Socialist European (PSE), danezul Poul Nyrup Rasmussen, a criticat de asemenea atitudinea Germaniei si insistentele acesteia de a implica Fondul Monetar International (FMI) in orice forma de ajutor pentru Grecia. "A nu ne regla problemele pe cont propriu este o solutie nepotrivita", a spus Rasmussen, care s-a declarat dezamagit de atitudinea Germaniei, care nu vrea sa contribuie financiar la sustinerea Greciei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri