Numarul cererilor initiale de somaj a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 20 martie la 442.000, arata datele publicate de Departamentul Muncii, potrivit NewsIn.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Economistii se asteptau la o scadere a numarului de cereri la 450.000, de la nivelul de 457.000 estimat pentru saptamana ce s-a incheiat la 13 martie.

"Cifrele evolueaza usor in directia cea buna, in ton cu o revenire lenta a pietei muncii", a declarat Anna Piretti, economist in cadrul BNP Paribas. Cu toate acestea, numarul cererilor de somaj "nu inregistreaza o scadere rapida, asa cum ne asteptam". Piretti prevedea ca numarul cererilor va scadea la 445.000.

Angajatorii reduc ritmul disponibilizarilor, ceea ce indica o revenire a optimismului, pe fondul redresarii economice. Companiile trebuie sa depaseasca fata disponibilizarilor si sa treaca la angajari, pentru a sustine revenirea economiei din cea mai grava recesiune din ultimele decenii.