Criza fara precedent cu care se confrunta in prezent Grecia nu este decat "varful aisbergului", iar riscurile unei implozii bugetare se propaga in restul Europei, a avertizat guvernatorul adjunct al bancii centrale chineze, Zhu Min, citat de AFP.

"Grecia este un caz particular, insa nu este decat varful aisbergului", a declarat Zhu Min, in cadrul unui forum de la Hong Kong, dupa cum informeaza NewsIn.

"Nu cred ca Grecia va ajunge in faliment, pentru ca economia este de dimensiuni relativ mici, insa nu observ nicio masura decisiva care sa transmita in piete semnalul 'putem stapani criza, ii putem pune capat'. Piata ramane in continuare volatila", a adaugat el.

"Principelele temeri sunt legate acum, evident, de Spania si Italia", a adaugat Zhu.

Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat miercuri ca a coborat cu o treapta ratingul Portugaliei, de la 'AA' la 'AA-' cu perspectiva negativa.

Comentariile oficialului chinez au venit cu cateva ore inainte de inceperea summitului de la Bruxelles, in cadrul caruia liderii europeni vor incerca sa treaca peste diferentele de opinie referitoare la sustinerea financiara a Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Industria turismului din Grecia, un nou record in 2018