Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au ajuns la un acord asupra unui ajutor financiar pentru Grecia, care trebuie prezentat presedintelui UE, Herman Van Rompuy.
Anuntul a fost facut mai intai de presedintia franceza, fiind confirmat ulterior de o sursa guvernamentala germana, informeaza NewsIn.

Textul franco-german prevede "un cadru european, constituit prin imprumuturi bilaterale coordonate la care sa contribuie statele membre," si unul complementar, care sa fie constituit de "imprumuturi de la Fondul Monetar International", a anuntat Presedintia franceza.

Sarkozy si Merkel au avut o intalnire tête-à-tête la Bruxelles, inainte de inceperea summitului UE. Discutiile au fost "productive", potrivit Frantei. "Ele au dus la un acord asupra unui text de o pagina si jumatate care descrie foarte precis conditiile in care tarile din zona euro vor putea fi tentate sa intervina", a spus Presedintia franceza. La incheierea reuniunii, presedintele francez si cancelarul german i-au prezentat textul lui Van Rompuy.

"Presedintele Van Rompuy este cel care va spune mai intai daca acest text ii convine si, daca va fi cazul, el va alege momentul in care va distribui textul celorlalte state membre ale Eurogrup, pentru ca acestea sa-l studieze", precizeaza Presedintia franceza.

O eventuala reuniune a celor 16 tari ale zonei euro ar putea fi convocata "inainte" sau "dupa dineul" prevazut joi seara la Bruxelles in cadrul summitului UE, a mai spus Palatul Elysee.

O sursa guvernamentala germana a declarat ca solutia pentru finantarea Greciei a fost gasita prin "consens" de Sarkozy si Merkel. Sursa a mai precizat ca acordul prevede o interventie "ca ultim recurs", care ar cuprinde o "participare substantiala a FMI" si eventuale posibilitati de sanctionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri