Comisia Europeana (CE) ar putea propune in iunie un proiect de taxare a emisiilor de CO2 la frontierele Uniunii Europene, a spus presedintele francez Nicolas Sarkozy, care a precizat ca niciuna dintre tarile membre prezente la Bruxelles nu s-a opus acestei initiative, potrivit Les Echos.
"Fiecare stie astazi ca un mecanism de adaptare la frontiere este necesar. Nicio tara nu s-a opus. (...) Comisia Europeana studiaza acest proiect si l-ar putea propune in iunie", a explicat Sarkozy, adaugand ca impunerea unei taxe pe emisiile de CO2 ar insemna "sfarsitul naivitatii UE", transmite NewsIn.

Proiectul ar putea include taxarea la frontierele UE a produselor provenind din tari care nu respecta deloc ori respecta insuficient programul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sefii de state si de guverne din UE s-au aflat joi si vineri la Bruxelles pentru a discuta inclusiv despre un ajutor de sustinere a Greciei, aflate intr-o grava criza a finantelor publice. La initiativa Frantei si a Germaniei, tarile din zona euro au incheiat joi un acord pentru un mecanism european de ajutare a Greciei, ce consta in imprumuturi bilaterale din partea tarilor zonei euro si din partea Fondului Monetar International (FMI).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Primul stat care a înlocuit un barista cu un robot
Setari Cookie-uri