Banca centrala a Poloniei a anuntat luni ca Varsovia nu mai are nevoie de prelungirea liniei de credit flexibile de 21,8 miliarde dolari, pusa la dispozitie anul trecut de catre Fondul Monetar International (FMI), in conditiile in care situatia economica s-a imbunatatit, potrivit AFP.

Conducerea bancii centrale a Poloniei "este convinsa ca situatia economiei si a sistemului bancar polonez este suficient de buna (...) pentru a nu mai fi necesar sa se solicite FMI o noua prelungire a liniei flexibile de credit", a precizat institutia, intr-un comunicat, potrivit NewsIn.

Anuntul bancii centrale poloneze a fost publicat chiar in ziua in care directorul general al FMI, Dominique Strauss-Khan, se afla in vizita la Varsovia.

La inceputul lui noiembrie 2009, FMI prelungise cu inca sase luni linia flexibila de credit, cu titlu preventiv, insa Polonia nu a apelat niciodata la ea.

FMI a creat in 2009 aceasta Linie Flexibila de Creditare (LFC) pentru statele emergente cu economii mai solide, precum Polonia sau Mexic.

Polonia a fost singura tara din UE care nu a intrat anul trecut in recesiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si