Presedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut Statelor Unite sa lucreze cu Europa pentru consolidarea regularizarii economice si schimbarea guvernarii lumii, potrivit unui interviu acordat Universitatii Columbia, relateaza AFP.
"Vreau sa ma adresez marelui popor al Statelor Unite, pentru a spune ca Europa si SUA trebuie sa coopereze, nu exista nicio tara in secolul XXI care sa poata conduce singura lumea", a spus Sarkozy.

Liderul francez i-a cerut omologului sau american sa-l sustina pentru consolidarea regularizaii economice mondiale, scrie NewsIn. "Regularizarea economica mondiala nu poate ramane ceea ce este. Nu mai putem accepta un sistem capitalist in care nu exista reguli, regularizare. Economia de piata si piata fara reguli, aceasta este moartea capitalismului", a subliniat el.

"Noi, Europa si SUA, putem inventa regulile economiei de maine", a insistat Sarkozy, precizand ca aceasta va fi tema principala a discutiilor cu Barack Obama de astazi.

Presedintele le-a mai cerut americanilor sa-l ajute sa implementeze o "noua guvernare" a lumii, dupa esecul summitului de la Copenhaga pentru clima, din decembrie.

"SUA si Europa, noi trebuie sa cerem reformarea guvernarii, pentru a face loc continentelor de maine", a spus el, vorbind mai ales despre deschiderea Consiliului de Securitate al ONU pentru noi membri permanenti, ca India, Brazilia, Japonia, Mexic sau Africa de Sud.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri