General Electric investeste aproape 340 milioane euro in sectorul energiei eoliene offshore (pe mare sau pe ocean), in dezvoltarea sau extinderea unitatilor sale de productie, inginerie si service pentru turbine eoliene din patru tari europene: Marea Britanie, Norvegia, Suedia si Germania.
"Sectorul eolian offshore va juca un rol vital, avand in vedere cererea globala in crestere pentru energie regenerabila, si va avea un viitor stralucit aici, in Europa. Aceste investitii ne vor permite sa ajutam la valorificarea vastelor resurse eoliene offshore intacte ale Europei, creand in acelasi timp noi locuri de munca atat pentru GE, cat si pentru furnizorii nostri", a declarat presedintele si directorul general executiv al GE International, Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco, conform NewsIn.

In centrul planurilor GE de extindere europeana se afla dezvoltarea turbinei eoliene de ultima generatie cu putere de 4 MW, conceputa special pentru proiectele offshore.

Fiind considerata cea mai mare turbina eoliana din portofoliul companiei, aceasta va incorpora tehnologii avansate de actionare si control obtinute prin achizitia de catre GE a companiei ScanWind. Turbina eoliana de 4 MW va beneficia de tehnologia GE, care elimina necesitatea folosirii cutiilor de viteze.

De asemenea, Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana estimeaza ca sectorul eolian offshore din Europa va creste cu peste 70% in 2010.

Totodata, previziunile arata o crestere continua si in urmatorii ani. Daca se finalizeaza toate proiectele eoliene offshore aflate in prezent in dezvoltare, acestea ar putea produce 10% din electricitatea totala a Uniunii Europene, eliminand in acelasi timp 200 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon in fiecare an.

In general, se estimeaza ca vantul de coasta aduce o contributie majora la sustinerea obiectivului Uniunii Europene ca pana in 2020, 20% din energia utilizata in cadrul UE sa fie produsa din resurse regenerabile.


GE intentioneaza totodata sa-si stabileasca unitatea de productie a turbinelor eoliene offshore in Marea Britanie, unde amplasa si departamentul de inginerie si service-ului si de unde va selecta parteneri si furnizori de piloni, palete, nacele si alte componente.

Planul se va realiza in urma unei investitii de pana la 110 milioane euro si ar putea determina crearea a circa 2.000 de locuri de munca pana in 2020. Aceasta investitie vine dupa succesul initiativelor Marii Britanii in domeniul infrastructurii, care au avut drept scop sustinerea dezvoltarii energiei regenerabile in Marea Britanie.

GE este o companie globala diversificata de infrastructura, finante si media. De la energie, apa, transport si sanatate la accesul la bani si informatii, GE serveste clienti in peste 100 de tari si are angajati peste 300.000 de persoane in intreaga lume.

Cu 60.000 de angajati pe plan global si venituri in 2009 de 37 miliarde dolari, GE Energy este unul din principalii furnizori mondiali de tehnologii de producere si livrare a energiei. Companiile care includ GE Energy sunt GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri