McDonald's Corp a inaugurat prima Universitate Hamburger din China pentru a pregati noi generatii de manageri, dupa ce companiile straine si-au sporit eforturile de a dezvolta si pastra forta de munca a tinerilor chinezi, scrie The Telegraph.

China este piata cu cea mai rapida dezvoltare a McDonald's, a declarat Tim Fenton, presedintele companiei pentru regiunile Asia, Orientul Mijlociu si Africa. Executivul a mai spus ca tara are o piata de fast-food-uri estimata la 300 miliarde dolari anual si creste cu o rata de 10%, comparativ cu cea din Statele Unite, care creste cu 2-3%.

"Motivul pentru care am ales dezvoltarea noii universitati Hamburger in Shanghai este datorita importantei strategice pe care o are China pentru McDonald's", a declarat Fenton.

Universitatea Hamburger din Shanghai, a saptea din lume, va primi o investitie de 250 milioane dolari si, la fel ca si celelalte universitati, va avea in fata sediului statuia lui Ronald McDonald, simbolul McDonald's. Aceasta universitate nu va invata studentii cum sa faca hamburgeri si cartofi prajiti, ci va pune accentul pe capacitatile de functionare mai buna a operatiunilor.

McDonald's, cel mai mare lant de restaurante din lume, are mai mult de 60.000 de angajati in peste 1.100 restaurante din China si vrea sa deschida inca 2.000 de restaurante in urmatorii trei-cinci ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
China continua sa contruiasca termocentrale mergand in directia opusa