Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere prognoza de crestere a economiei germane in 2010, de la 1,5% la 1,2%, si recomanda Berlinului sa ia masuri pentru a stimula cererea interna, relateaza Les Echos.

De asemenea, Fondul a inrautatit si prognoza pentru 2011, estimand in prezent un avans al produsului intern brut (PIB) de 1,7%, fata de 1,9% anterior, informeaza NewsIn.

"Revenirea economica va fi probabil moderata si fragila, reflectand dependenta Germaniei de exporturi si riscurile persisitente generate de sectorul financiar", argumenteaza FMI, intr-un raport.

Economia germana s-a contractat cu 5% anul trecut, insa inregistreaza in prezent o usoara revenire, bazata pe exporturi. FMI considera, insa, ca o eventuala scadere a cererii interne ar putea compromite scenariul de crestere economica, in conditiile in care consumul ramane slab.

Germanii raman precauti in legatura cu cheltuielile, in conditiile in care veniturile reale continua sa se restranga, iar piata muncii nu da semne de revenire.

FMI recomanda autoritatilor germane sa ia masuri pentru a stimula cererea interna, dear admite ca acest lucru va fi dificil de pus in practica, in conditiile in care Berlinul trebuie sa retraga stimulii pentru piata muncii introdusi in perioada de varf a crizei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PwC: Toate prognozele pentru Romania indica o incetinire a economiei
Setari Cookie-uri