Moneda elvetiana a atins ieri o noua cotatie maxima istorica fata de moneda europeana, coborand sub pragul de 1,42 franci/euro, in conditiile in care este sustinuta de soliditatea economiei Elvetiei.
Astfel, francul a atins o cotatie de 1,4185 unitati/euro, dupa care s-a stabilizat in apropiere de 1,42 franci/euro, potrivit AFP citeaza NewsIn.

Analistii de la Commerzbank comentau, intr-o nota de cercetare, ca pragul de 1,42 este probabil sa fie testat, in conditiile in care banca centrala elvetiana nu mai este dispusa sa intervina pentru a stopa aprecierea francului, asa cum facuse in trecut.

Francul profita nu doar de fragilitatea euro, slabit de criza Greciei, dar si de soliditatea economiei elvetiene, care continua sa isi revina intr-un ritm rapid.

"Elvetia continua sa afiseze cea mai mare surpriza in ceea ce priveste revenirea economica intre statele din G10", subliniaza analistii de la CitiFX.

Joi, un barometru lunar publicat de un institut elvetian arata ca economia Elvetiei inregistreaza o tendinta pozitiva. De asemenea, banca centrala elvetiana a revizuit in urcare prognoza de crestere e conomica din acest an, la 1,5%, de la 0,5-1% in estimarea anterioara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri