Administratia orasului Tokyo a lansat un program de reducere a emisiilor de CO2, care impune scaderi pentru toate companiile mari, precum si realizarea, in premiera in Asia, a unei piete de tranzactionare pentru CO2 in scopul combaterii incalzirii climatice.
Cele mai poluate 1.400 de fabrici si cladiri de birouri din capitala Japoniei vor trebui sa-si diminueze cu 6% emisiile de CO2 in perioada 2010-2014 prin raport la nivelul mediu de emisii inregistrat in 2000, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Ulterior, pentru perioada 2015-2019 va fi fixata o noua obligatie de scadere a emisiilor, iar, in final, autoritatile din Tokyo mizeaza pe reducerea cu 25% a emisiilor de CO2 pana in 2020 fata de cele din 2000.

Companiile care nu-si vor respecta cota vor trebui sa cumpere certificate de emisii de CO2 de pe piata de tranzactionare a acestora, in caz contrar fiind pasibile de amenzi.

"Vrem sa devenim un model pentru guvernul japonez", a spus responsabilul biroului de mediu al prefecturii din Tokyo,Yuki Arata.

Guvernul nipon de centru-stanga a promis comunitatii internationale micsorarea cu 25% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2020, comparativ cu nivelurile din 1990, fiind unul dintre obiectivele cele mai ambitioase din randul tarilor industrializate.

Japonia are in vedere crearea unei piete de tranzactionare pentru CO2, insa deocamdata planul nu a fost concretizat, Europa fiind singura dotata cu un asemenea mecanism.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Record: Un ton rosu urias, vandut cu 1,8 MIL. dolari in Japonia