"Obiectivul nostru este de a nu fi nevoiti sa activam" acest plan, realizat pentru situatia in care Grecia ar fi incapabila se se finanteze din piete, a declarat ministrul. Mecanismul adoptat pe 25 martie de UE consta in imprumuturi bilaterale din partea statelor din zona euro si de la Fondul Monetar International (FMI) , citeaza AFP, conform NewsIn.

"Nu exista niciun plafon stabilit pentru dobanzi" solicitate de piete dincolo de care guvernul sa solicite activarea mecanismului. "Acest lucru nu ar ajuta cu nimic", a mai spus el.

"Avem nevoie de ceva care sa creeze o amenintare credibila pentru cei care exploateaza pozitia dificila a tarii, prin cresterea costurilor de creditare, si de un semnal de incredere", a mai spus Papaconstantinou.

El a reiterat ca pentru scaderea costurilor de creditare, care reflecta lipsa de incredere din partea investitorilor, guvernul trebuie sa aplice cu strictete planul de iesire din criza, axat pe reducerea cheltuielilor publice si pe combaterea evaziunii fiscale.