Ungaria sta bine la exporturi

Excedentul comercial inregistrat de Ungaria in ianuarie s-a ridicat la 290,3 mil. euro, in contextul in care revenirea economica din Europa Occidentala a sustinut exporturile, iar recesiunea a redus cererea de produse de import, relateaza Bloomberg.
Excedentul comercial din ianuarie este mai mic decat cel din luna precedenta, de 375,4 milioane euro, insa se compara cu un deficit de 200 milioane euro in aceeasi perioada din 2009, a anuntat biroul de statistica din Budapesta, informeaza scrie NewsIn.

Estimarile preliminare indicau un excedent de 290,4 milioane euro.

Ungaria se bazeaza pentru iesirea din recesiune pe revenirea cererii din zona euro, regiune catre care sunt livrate 60% dintre exporturi, inclusiv produsele fabricate si asamblate in Ungaria, precum autoturismele Audi si telefoane Nokia.

Guvernul estimeaza ca produsul intern brut (PIB) se va comprima cu 0,2% in acest an, dupa ce a scazut cu 6,3% in anul precedent.

Exporturile au avansat cu 14,6% in ianuarie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce importurile au crescut cu numai 2,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri