Ucraina va incerca sa reduca deficitul bugetar la 6% din PIB

Premierul ucrainean Mikola Azarov a declarat ca Ucraina va incerca sa reduca deficitul bugetar la 6% din produsul intern brut (PIB), dupa ce misiunea FMI a parasit Kievul fara a debloca urmatoarele transe din imprumut, scrie Bloomberg.
Joi, Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca misiunea care se afla in in Ucraina nu a rezolvat toate problemele astfel incat sa se poata relua plata transelor catre guvernul de la Kiev, negocierile urmand sa continue, informeaza NewsIn.

"Chiar daca s-au realizat progrese importante in multe domenii, unele chestiuni raman nerezolvate", a declarat directorul adjunct pentru relatii externe al FMI, Gerry Rice.

Delegatia FMI, ce se afla la Kiev in 24 martie, va reveni vineri la Washington. "Vom continua discutiile cu autoritatile in urmatoarele saptamani, inclusiv prin intermediul reprezentantului nostru permanent la Kiev", a precizat Rice.

Joi, guvernul ucrainean anunta ca cele doua parti nu au cazut de acord asupra bugetului pe 2010, in conditiile in care Kievul vrea un deficit de 10% din PIB, in timp ce FMI insista pentru un deficit de doar 6% din PIB.

Misiunea trimisa la Kiev a dat ocazia Fondului sa ia un prim contact cu autoritatile ucrainene dupa alegerile prezidentiale din februarie, castigate de Viktor Ianukovici, pentru care reluarea cooperarii cu FMI reprezinta o prioritate.

Ucraina traverseaza o criza economica grava si mizeaza pe imprumutul de 16,4 miliarde dolari contractat in noiembrie 2008 de la FMI pentru a atenua efectele recesiunii, insa nu a mai primit nicio transa de la Fond din iulie 2009, in lipsa unui acord asupra conditiilor de imprumut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri