Cu exceptia Chinei, cresterea din regiune ar fi de 5,5% in 2010, informeaza NewsIn.

Totodata, tarile in curs de dezvoltare din aceasta regiune ar putea creste rapid in urmatorii zece ani, chiar intr-o economie globala slabita, insa numai daca implementeaza reforme structurale si continua cooperarea in ce priveste integrarea economica regionala si schimbarile climatice.

"Revenirea cererii externe, stimulii fiscali si monetari in cadrul tarilor in curs de dezvoltare din Asia de Est, precum si cresterea rapida a cheltuielilor de consum au incurajat Banca Mondiala sa-si mareasca proiectia de crestere pentru Produsul Intern Brut real al regiunii la 8,7% in 2010, cu aproape un punct procentual fata de estimarea din noiembrie 2009", se mai arata in raport.

In 2009, regiunea a inregistrat o crestere economica de 7%, fata de 8,5% in 2008.

Raportul mai semnaleaza ca regiunea a iesit din criza cu deficite publice gestionabile si cu datorii publice si externe relativ scazute. De asemenea, mecanismele de protectie sociala au reusit sa-i apere pe oamenii nevoiasi de efectele cele mai rele ale incetinirii economice.

Banca Mondiala mai precizeaza ca o provocare pe termen scurt pentru autoritatile din aceste tari va fi retragerea stimulilor fara a afecta revenirea economiilor. Ţarile din regiune avute in vedere in acest raport sunt China, Indonezia, Malaezia, Filipine, Thailanda, Vietnam, Cambodgia, Laos, Timor-Leste, Mongolia, Fiji si Papua Noua Guinee.