Delegatia FMI, care va ramane la Atena pentru circa doua saptamani, este impartita in doua echipe, care vor discuta problema taxelor si masurile bugetare, potrivit NewsIn.

Expertii FMI sunt intr-o misiune oficiala organizata la cererea Greciei, care a cerut ajutor pentru gestionarea deficitului bugetar si pentru combaterea evaziunii fiscale, pentru a redresa finantele publice, conform standardelor impuse de UE.

"Pe parcursul acestei vizite de asistenta tehnica, FMI urmeaza sa analizeze si sa faca sugestii pe marginea problemelor de buget si de taxe", a declarat ministrul grec de finante inainte de sosirea misiunii FMI.

Grecia se confrunta cu o datorie de aproape 300 miliarde euro si s-a angajat sa-si reduca deficitul bugetar cu patru puncte procentuale in acest an.

Guvernul grec a obtinut recent un acord de la liderii UE, prin care acestia s-au angajat sa prijine Grecia, cu implicarea FMI, in cazul in care statul nu se va mai putea finanta din piete.

Oficialii greci au spus insa in repetate randuri ca nu au de gand sa apeleze la acest mecanism, sau sa ceara sprijin financiar direct din partea FMI.