"Revenirea are viteze diferite de la o regiune la alta", a declarat economistul sef al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Pier Carlo Padoan, potrivit NewsIn.

Revenirea din cea mai grava criza dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial este "mai rapida in Statele Unite, Canada si Japonia si mai lenta in tarile europene", a adaugat el, spunand totusi ca situatia este "relativ incurajatoare".

Potrivit previziunilore OCDE, Produsul Intern Brut (PIB) al Statele Unite ar urma sa inregistreze o crestere anuala de 2,4% in primul trimestru si de 2,3% in al doilea trimestru. Este o crestere mai lenta decat in ultimul trimestru din 2009 (+5,6%), insa mai puternica decat cresterea estimata pentru majoritatea celorlalte tari.

Pe de alta parte, Lawrence Summers, consilier economic de la Casa Alba, declara ca Statele Unite au "un drum lung de parcurs" in imblanzirea ratei somajului de la cotele ridicate la care se afla in prezent.

Produsul Intern Brut cumulat al Germaniei, Frantei si Italiei ar urma sa avanseze cu 0,9% in primul trimestru si cu 1,9% in al doilea, dupa o crestere de 0,4% in al patrulea trimestru din 2009.

Germania este singura tara din grupul G7, al tarilor industrializate, al carei PIB va scadea in primul trimestru, cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, chiar daca economia va reveni la o crestere de 2,8% in al doilea trimestru.

Vezi si FMI estimeaza o crestere economica de doar 1,2% pentru Germania