"Avand in vedere toate informatiile pe care le am, intrarea in incapacitate de plata nu este un risc pentru Grecia", a declarat Trichet in cadrul unei conferinte de presa din Frankfurt, dupa decizia BCE.

BCE este de parere ca acordul de ajutoare financiare adoptat de Uniunea Europeana, cu sprijinul Fondului Monetar International (FMI), este functional, iar Trichet a spus ca acordul reprezinta "un angajament serios" din partea liderilor europeni, anunta NewsIn.

Trichet nu a vrut sa comenteze asupra ultimelor evolutii din piata, unde diferenta dintre randamentul titlurilor de stat emise de Grecia si randamentul celor emise de Germania a crescut la un nivel record de 4,61 puncte procentuale, iar actiunile grecesti s-au depreciat, pe fondul temerilor legate de situatia financiara a tarii.

BCE s-a opus initial includerii FMI intr-o operatiune de salvare a unui stat din cadrul zonei euro, in contextul in care interventia ar putea fi privita ca un semnal ca uniunea monetara nu isi poate rezolva singura problemele.
BCE a mentinut nivelul dobanzii de referinta la 1%, in ton cu estimarile analistilor.