Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Bank of America, Citigroup si alte 13 banci au subevaluat in medie cu 42% valoarea datoriilor utilizate pentru plata tranzactiilor cu valori, la finalul fiecaruia din ultimele cinci trimestre. Nivelul datoriilor crestea apoi la mijlocul fiecarui trimestru, potrivit WSJ, citat de NewsIn.

Dupa prabusirea Lehman Brothers Holdings Inc. in 2008, cauzata partial de creditarea excesiva, bancile au devenit mai ingrijorate de posibilitatea ca raportarea unui nivel ridicat al datoriilor sa duca la deprecierea titlurilor si la scaderea ratingurilor.

Chiar daca practica nu este ilegala, poate deforma perceptia investitorilor cu privire la gradul de risc asumat de banci.

Reglementarea datelor legate de activitatea financiara prezentate de Fed tine de Comisia de Schimburi si Valori Mobiliare (SEC), autoritatea de supraveghere a pietei financiare, precizeaza WSJ, citand un oficial din cadrul Federal Reserve.

SEC a chestionat circa 24 de companii financiare importante in legatura cu aceasta practica, agentia fiind interesata de modalitatile contabile prin care o firma si-ar putea ascunde nivelul real al riscului, potrivit WSJ.