Viceguvernatorul bancii centrale a Poloniei, Piotr Wiesiolek, va prelua temporar functia de bancher central si sarcinile pe care le avea guvernatorul Slawomir Skrzypek, decedat in urma accidentului aviatic din Rusia, alaturi de presedintele statului polonez, potrivit Bloomberg.
Purtatorul de cuvant al bancii centrale, Maciej Antes, a confirmat in cadrul unui interviu telefonic acordat Bloomberg ca guvernatorul Slawomir Skrzypek (foto) se afla la bordul aeronavei care s-a prabusit in aceasta dimineata in Rusia, potrivit NewsIn.

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alte persoane, printre care si guvernatorul bancii centrale poloneze, au murit astazi in urma prabusirii avionului in care se aflau, in vestul Rusiei.

"Sambata, avionul presedintelui, un Tu-154, s-a prabusit la aterizare langa orasul Pesorsk, regiunea Smolensk, in conditii de ceata deasa", a declarat Vladimir Markin, purtator de cuvant al comisiei de investigatii a Procurorului general rus, relateaza RIA Novosti. "La bord se aflau 132 de persoane, inclusiv presedintele si sotia sa", a precizat el.

Oficialitatile ruse spun ca este un aerodrom de clasa I, deci cu conditii de siguranta maxima, si ultimele ipoteze ar fi ca a fost o greseala a echipajului, pe fondul unei ceti foarte puternice, potrivit corespondentului RRA in Rusia.

Conform informatiilor provizorii din partea organelor ruse de ancheta care se afla la fata locului, se pare ca a fost o eroare de pilotaj in momentul in care avionul executa o manevra de aterizare, in conditii de ceata foarte puternic - ceata, de altfel, se poate si vedea pe imagine -, ar fi atins cu aripa varfurilor copacilor si s-a aprins, a avut loc un incendiu, incendiul se pare ca a fost stins si s-a prabusit de la o anumita inaltime de la o distanta intre 500 m si 1 km de pista de aterizare.

Vezi ce declara recent guvernatorul bancii centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, despre evolutia zlotului si despre perspectiva de aderare la zona euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri