Directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), Pascal Lamy, estimeaza ca ar putea trece 18 luni intre redresarea economiei mondiale si relansarea pietei muncii, scrie cotidianul francez Les Echos.

"Intre redresare si imbunatatirea pietei muncii va trece timp", a spus Lamy, facand referire la o perioada "de ordinul a 18 luni". "Cresterea de maine ar putea sa nu aiba aceleasi locuri de munca precum cresterea de ieri, iar aceste ajustari dureaza", a subliniat Lamy, potrivit NewsIn.

In ce priveste relansarea economica, Lamy a spus ca se observa "diferente importante, in functie de continent". "Evident ca relansarea are loc mult mai repede si mai puternic in Asia decat in SUA si ar putea avea loc mai rapid si mai puternic in SUA decat in Europa", a mai spus seful OMC.

Potrivit acestuia, Europa trebuie sa faca eforturi substantiale in ce priveste inovarea si educarea.

"Viitorul Europei in ce priveste diviziunea internationala a muncii tine de calitate, de valoare adaugata, de tehnlogie, pentru care este nevoie de competente profesionale, care, dupa parerea mea, sunt un pic problematice in prezent", a mai spus Lamy.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cinci tipuri de oameni pe care sa ii eviti la job pentru a avea SUCCES