UBS, cea mai mare banca din Elvetia, estimeaza ca profitul inainte de taxe din primul trimestru ar putea fi de cel putin 2,5 miliarde franci elvetieni (2,35 miliarde dolari), in contextul in care retragerile de capital din partea clientilor bogati incetinesc, relateaza Wall Street Journal (WSJ).

Banca urmeaza sa isi prezinte rezultatele definitive pe 4 mai. Rezultatul ar marca cel de-al doilea profit trimestrial consecutiv pentru UBS, care s-a straduit sa recapete increderea investitorilor si clientilor bogati, dupa o serie de pierderi si dupa disputa cu autoritatile americane, legata de secretul bancar, scrie NewsIn.

UBS nu a detaliat asupra factorilor ce au generat profitul, insa estimarea vine la doua saptamani dupa ce banca a oferit o prognoza optimista pentru divizia cu venituri fixe, ce a cauzat, in mare parte, pierderile masive din ultima vreme.

Pentru primul trimestru din 2009, UBS a afisat o pierdere de 1,55 miliarde franci elvetieni.

Banca a mai anuntat ca retragerile de fonduri din partea clientilor bogati au incetinit in primul trimestru. Divizia de private banking a UBS, care gestioneaza averile clientilor bogati, a inregistrat in primele trei luni ale anului retrageri de 8 miliarde franci, fata de 33,2 miliarde franci in al patrulea trimestru din 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
O banca daneza lanseaza prima ipoteca din lume cu dobanda negativa