Sambata vor avea loc funeralii publice la Varsovia, pentru cuplul prezidential, scrie NewsIn.

Trupul Mariei Kaczynski a ajuns la Varsovia in jurul orei locale 10.30 (11.30 ora Romaniei), si a fost transferat la palatul prezidential, unde va avea loc o ceremonie privata, la care vor participa numai rudele. Ulterior, sicriul sau va fi expus alaturi de cel al presedintelui, pentru ca polonezii sa le poata aduce un omagiu.

Lech Kaczynski si Maria vor fi ingropati impreuna, a spus anterior, la postul de radio RMF, purtatorul de cuvant al presedintiei, Jacek Sasin.

"Niciunul dintre noi nu-si poate imagina un alt scenariu decat acesta, cuplul prezidential va sta impreuna si vor fi ingropati impreuna", a declarat Jacek Sasin. El a adaugat ca este in contact permament cu familia presedintelui Kaczynski, iar problema ingroparii impreuna a celor doi soti este de la sine inteleasa, insa va fi discutata si cu familia Mariei Kaczynska. Deocamdata este prea devreme, a precizat purtatorul de cuvant.
Constitutia poloneza nu are prevederi clare in ceea ce priveste organizarea unor funeralii comune de stat pentru presedinte si prima doamna, precizeaza Radio Polonia.

Cei doi soti Kaczynski erau renumiti pentru dragostea si grija pe care si-o purtau de ani de zile. Ei au impreuna o fiica, Marta, nascuta in 1980, care este de profesie avocat