Astfel, Grecia a vandut titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,55%, emisiune ce a fost subscrisa de 7,67 ori. De asemenea, statul a mai vandut titluri cu scadenta la un an, in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,85%, suprasubscrise de 6,54 ori, a anuntat agentia de gestionare a datoriilor publice, potrivit NewsIn.

Grecia intentiona initial sa se imprumute din piata cu doar 1,2 miliarde euro.

Guvernele din zona euro si Fondul Monetar International (FMI) au decis sa ofere Greciei un pachet de salvare in valoare de 45 miliarde euro, la o dobanda sub media pietei, in incercarea de a combate criza bugetara si de a reda increderea in moneda europeana. Reactia investitorilor in titluri de stat va hotari daca Grecia va activa sau nu acest pachet de ajutoare.

"Emisiunea a avut succes, ceea ce arata ca pachetul de salvare a redat increderea investitorilor. Grecia ramane un stat indatorat si va avea nevoie de timp pentru a-si pune finantele in ordine", a declarat David Keeble, de la Credit Agricole.

Guvernul elen trebuie sa faca rost de 11,6 miliarde euro pana la sfarsitul lunii mai pentru a refinanta datoriile ajunse la scadenta si alte 20 de miliarde euro pana la finalul anului, pentru plata dobanzilor si pentru finantarea deficitului.

Saptamana trecuta, guvernul a estimat ca deficitul a atins anul trecut 12,9% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare din istoria zonei euro si de patru ori peste limita de 3% impusa de UE. Estimarile anterioare indicau un deficit de 12,7% din PIB.