Banca americana de investitii Morgan Stanley i-a anuntat pe investitori ca fondul sau de investitii imobiliare, de 8,8 miliarde dolari, ar putea inregistra pierderi echivalente cu doua treimi din valoarea sa, relateaza Wall Street Journal.

Publicatia financiara, care citeaza documente ale fondului, subliniaza ca pierderea de 5,4 miliarde dolari ar fi cea mai mare din istoria fondurilor de investitii imobiliare.

In ultimii 20 de ani, fondul de investitii imobiliare al Morgan Stanley a fost unul din cei mai mari investitori in proprietati pe plan mondial, realizand tranzactii in valoare totala de 174 miliarde dolari incepand din 1991. Banii au venit in principal de la fonduri de pensii si investitori straini, potrivit NewsIn.

Pierderile fondului administrat de Morgan Stanley au provenit din plasamente in active imobiliare precum sediul central al Bancii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt, un mare proiect din Tokio sau reteaua hoteliera InterContinental din Europa.

Potrivit Wall Street Journal, Morgan Stanley se asteapta sa piarda 90% din investitia de 77 milioane dolari pe care a facut-o in Eurotower, unde se afla sediul central al BCE.

Morgan Stanley negociaza acum cu creditorii pentru a reduce obligatiile de plata ale fondurilor sale imobiliare, cunoscute sub denumirea de Msref.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CBRE: Romania, cea mai competitiva tara din regiune, dar nu si ieftina