Mai mult de o treime (41%) din suma atrasa de companiile de pe piata financiara in ianuarie, respectiv 25,22 milioane euro au reprezentat infuzii in firmele de asigurari. Suma este cu 48% mai mare decat in ianuarie 2009, cand aportul la capitalul asiguratorilor era de 16,97 milioane euro.

In ianuarie BCR Asigurari a primit o injectie de capital de 15,83 milioane euro, EuroIns Romania - 5,3 milioane lei, iar Fata Asigurari - de 4,07 milioane lei, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). O majorare importanta de capital, de 22,5 milioane euro, a fost facuta de actionarii luxemburghezi ai Fortis Lease Romania, in timp ce OTP Leasing a primit un aport de capital de 5,9 milioane euro, potrivit NewsIn.

De asemenea, in ianuarie OTP Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 7,18 milioane euro.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara. In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.