JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana din punct de vedere al activelor, a anuntat ca profitul sau net a crescut cu 55% in primul trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul cresterii veniturilor din tranzactii si scaderii provizioanelor pentru creditele neperformante, scrie Bloomberg.

Profitul net a avansat in primele trei luni ale anului la 3,33 miliarde dolari, sau 74 centi/actiune, de la 2,14 miliarde dolari, sau 40 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau un profit de 64 centi/actiune.

"Acestea sunt rezultate pe care le-ai astepta de la Goldman poate, in conditii foarte bune de tranzactionare", a declarat Michael Holland, presedintele Holland & Co.

Directorul executiv Jamie Dimon a reusit sa mentina banca pe profit in timpul crizei financiare, mizand pe veniturile din comisioane pentru a compensa pierderile din creditele ipotecare si din cardurile de credit. Banca a generat trei sferturi din profitul din primul trimestru in cadrul diviziei bancare de investitii.

Veniturile din primul trimestru au avansat cu 11%, la 27,7 miliarde dolari, peste estimarile analistilor.

Nivelul provizioanelor pentru creditele neperformante a scazut la 7 miliarde dolari, de la 8,9 miliarde in trimestrul precedent, si de la 10 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si