Statul german are in vedere comercializarea a peste 3.400 tone de aur din rezervele nationale pentru a finanta o serie de proiecte, a afirmat ministrul german al Finantelor, Peer Steinbrueck, transmite Mediafax. Oficialul german a declarat ca negociaza cu banca centrala vanzarea unei parti a rezervei de aur pentru finantarea unor proiecte de investitii.
Steinbrueck a aratat, insa, ca punerea in aplicare a programului de investitii in valoare de 25 de miliarde de euro nu este conditionata de comercializarea rezervelor de aur. El a confirmat astfel informatiile recente potrivit carora Guvernul intentioneaza sa vanda 3.433 tone de aur din rezervele nationale si sa investeasca sumele obtinute in active ale bancii, purtatoare de dobanda.

Aceasta dobanda ar urma sa fie folosita pentru finantarea proiectelor de cercetare si dezvoltare si nu va intra in bugetul federal. Steinbrueck a mai confirmat si ca statul intentioneaza ca din 2007 sa perceapa impozit pentru profiturile pe care populatia le obtine de pe urma tranzactiilor imobiliare sau ale vanzarilor de actiuni. Cuantumul acestui impozit ar urma sa fie de 20%.

De asemenea, el a mai aratat ca volumul de imprumuturi din Germania va creste semnificativ in 2006, pana la 41 miliarde euro, pentru ca in anul urmator sa inregistreze o scadere brusca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri