"Ma ingrijoreaza faptul ca au privit chestiunile europene din perspectiva politicii interne, in loc sa priveasca politica intena din perspectiva europeana", a declarat Jean-Claude Junker (foto) intr-un interviu pentru Financial Times Deutschland, citat de NewsIn.

Germania, care ar urma sa fie principalul contributor la un eventual ajutor pentru Grecia, cu o contributie de 8,4 miliarde euro, a refuzat timp indelungat acordarea de ajutoare financiare pentru Grecia, in principal din cauza alegerilor regionale din 9 mai, care sunt esentiale pentru coalitia guvernamentala germana, ce se confrunta cu nemultumirile opiniei publice.

Juncker a declarat ca este foarte multumit de decizia luata in cazul Greciei si de "rolul constructiv al guvernului federal german", insa este ingrijorat de marile reticente de care da dovada Germania cand vine vorba de chestiuni europene.

Guvernele din zona euro au decis sa ofere Greciei un pachet de salvare in valoare de 30 miliarde euro, la o dobanda sub media pietei, de 5%, in incercarea de a combate criza bugetara i de a reda increderea in moneda europeana.