Grupul farmaceutic elvetian Roche Holding a afisat o crestere de 6% a vanzarilor din primul trimestru, evolutia fiind sustinuta de vanzarile medicamentelor pentru tratamentul cancerului, relateaza MarketWatch.

Vanzarile Roche au crescut in primele trei luni ale anului la 12,3 miliarde franci elvetieni (11,6 miliarde dolari), de la 11,6 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza NewsIn.

Roche a anuntat ca vanzarile medicamentelor pentru tratamentul cancerului, precum Avastin si MabThera au crescut cu 18, respectiv 13%. Vanzarile Herceptin au crescut in perioada analizata cu 11%.

Vanzarile vaccinului Tamiflu au avansat cu 32% catre sfarsitul sezonului de raspandure a gripei in emisfera nordica. Vanzarile Tamiflu din aceeasi perioada a anului trecut nu au fost influentate de epidemia de gripa porcina, care a inceput in al doilea trimestru din 2009.

Roche a mai anuntat ca vanzarile CellCept, medicament prescris pacientilor supusi unui transplant, pentru a evita respingerea organului respectiv, au scazut cu 28%.

Grupul farmaceutic publica cifrele de profit numai semestrial si anual.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si