Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca va trimite astazi o misiune de reprezentanti la Atena pentru a discuta conditiile unui eventual imprumut pentru Grecia, stat ce se confrunta cu o grava criza financiara, relateaza Les Echos.
FMI a precizat intr-un comunicat ca Grecia nu a solicitat asistenta financiara din partea Fondului.

"In urma unei solicitari din partea autoritatilor grecesti, mi-am dat acordul pentru trimiterea unei echipe a FMI la Atena, pentru a incepe luni discutiile cu autoritatile grecesti despre politicile care ar putea constitui baza unor ajutoare financiare din partea Fondului, in cadrul unui program derulat pe o perioada de mai multi ani, in cazul in care autoritatile vor decide sa apeleze la astfel de ajutoare", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, informeaza NewsIn.

Directorul departamentului de relatii externe din cadrul FMI, Caroline Atkinson, a declarat ca nivelul unui eventual imprumut va fi discutat dupa sosirea misiunii in Grecia.

Decizia Greciei de a incepe discutiile cu FMI "este in concordanta cu acordul incheiat saptamana trecuta de liderii europeni, care prevede ca sustinerea financiara din partea tarilor zonei euro sa fie insotita de sprijinul si de sustinerea financiara a Fondului Monetar International", a mai spus Strauss-Kahn.

Grecia ar putea fi nevoita sa apeleze la ajutoarele promise de tarile europene si de FMI, in contextul in care randamentele la titlurile de stat continua sa creasca. Joi, diferenta dintre randamentul titlurilor de stat emise de Grecia si randamentul celor emise de Germania a depasit 4 puncte procentuale pentru prima oara de la anuntarea ajutoarelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri