Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis inca opt banci, ridicand numarul de falimente din acest an la 51, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de entitati din sistemul bancar american, ce pare sa nu urmeze inca tendinta de revenire a economiei.
Cele opt banci sunt Riverside National Bank din Florida, cu active de 3,42 miliarde dolari, City Bank din Lynnwood, Washington (1,13 miliarde dolari), Tamalpais Bank din San Rafael, California (628,9 milioane dolari), First Federal Bank of North Florida din Palatka, Florida (393,9 milioane dolari), Innovative Bank din Oakland, California (284 milioane dolari), Butler Bank din Lowell, Massachusetts (268 milioane dolari), AmericanFirst Bank din Clermont, Florida (90,5 milioane dolari) si Lakeside Community Bank din Sterling Heights, Michigan (53 milioane dolari), informeaza NewsIn.

Activele a trei banci din Florida (Riverside National Bank, First Federal Bank si AmericanFirst Bank) au fost preluate de a doua banca din Canada, Toronto-Dominion Bank, care vrea sa isi extinda afacerile din Statele Unite.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA si care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, se asteapta la un varf al falimentelor bancare in al treilea trimestru din acest an. In februarie, presedintele FDIC, Sheila Bair, estima ca numarul de falimente bancare ar putea depasi in acest an nivelul din 2009, de 140.

Numarul de banci in dificultate din SUA a crescut in ultimul trimestru al anului trecut cu 27%, ajungand la 702, ceea ce reprezinta 9% din sectorul bancar american, potrivit datelor FDIC.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri