"Eruptia vulcanului din Islanda s-a intensificat si un nou nor se raspandeste catre sud si est, indreptandu-se catre Regatul Unit", a anuntat autoritatea pentru controlul traficului aerian (Nats).

"Ultimele informatii de la biroul meteorologic arata ca situatia chiar se inrautateste in unele zone", precizeaza un comunicat citat de Sky News.

"Ca urmare, situatia pentru aeroporturile nord-irlandeze ramane incerta pentru dimineata, din cauza noului nor de cenusa", au anuntat autoritatile, potrivit NewsIn.

Totusi, pentru aeroporturile din Scotia ramane valabila decizia redeschiderii lor incepand cu marti ora locala 7.00 (9.00, ora Romaniei), in timp ce alte aeroporturi din Anglia s-ar putea deschide la ora 13.00 (15.00, ora Romaniei), nu insa si principalele aeroporturi din Londra.

Aeroporturile bucurestene Otopeni si Baneasa s-au redeschis ieri incepand cu ora 15.00, iar companiile aeriene si-au reluat zborul catre destinatiile unde spatiul aerian este deschis.

Citeste mai multe in articolul Traficul de pe Baneasa si Otopeni, redeschis: Agitatie, aglomeratie si multe zboruri inca neoperabile