Cel putin cinci companii aeriene europene mici si medii risca sa dispara, din cauza lipsei de lichiditati provocate de inchiderea spatiului aerian in Europa, a declarat directorul Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), Giovanni Bisignani.

In timpul emisiunii "Otto e mezzo", transmisa de postul de televiziune italian La 7, Bisignani a subliniat ca cel putin cinci companii asociate IATA "nu au lichiditati" in urma restrictiilor de trafic aerian si a amintit ca anul trecut a fost suspendata activitatea a 38 de companii, din 500, din cauza unor dificultati economice minore.

In plus, societatile nu vor creste pretul biletelor pentru a-si recupera pierderile, "din cauza concurentei", a adaugat el, citeaza de Leggo Online, conform NewsIn.

In aceste conditii, Bisignani a anuntat ca va merge la Bruxelles, pentru a cere "comunitatii europene sa autorizeze guvernele sa ajute companiile care nu au zburat". El a amintit ca, dupa atentatele din 11 septembrie, cand traficul aerian a fost suspendat timp de trei zile, Guvernul american a oferit companiilor cinci miliarde de dolari pentru a-si acoperi pierderile.

Traficul aerian a fost reluat partial in Europa, dupa cinci zile in care a fost restrictionat, dar haosul persista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fara precedent: 27 de orase din Romania risca falimentul