Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service sustine ca o majorare a ratingurilor Bulgariei este inca posibila in urmatoarele 12-18 luni, in pofida faptului ca deficitul bugetar din 2009 a depasit estimarile initiale.
Bulgaria are in prezent un calificativ 'Baa3' cu perspectiva pozitiva. Cu toate acestea, o majorare a ratingului este conditionata de consolidarea fiscala si de revenirea la o crestere economica sustenabila, potrivit unui comunicat transmis de Moody's potrivit NewsIn.

Ministerul de Finante din Bulgaria a anuntat ca deficitul bugetar din 2009 a fost de 3,7% din produsul intern brut (PIB), fata de nivelul prevazut anterior, de 1,9%.

Deficitul din 2010 este estimat la circa 3% din PIB. Potrivit autoritatilor, deficitul mai mare a fost provocat de o serie de cheltuieli nedescoperite, contractate de guvernul precedent, inainte de alegerile din iulie 2009.

Guvernul sustine ca aceste cheltueili sunt in mare parte non-recurente si a pus recent in aplicare o serie de masuri fiscale, pentru a evita adancirea deficitului in 2010.

"In pofida anuntului recent referitor la deficitele bugetare din 2009 si 2010, ratingul ar mai putea fi revizuit in urcare la Baa2, daca nivelul ridicat al cheltuielilor este temporar si daca deficitul va fi redus semnificativ in 2011" , a spus Kenneth Orchard, din cadrul Moody's.

Orchard a precizat ca Moody's a schimbat perspectiva ratingului Bulgariei de la stabila la pozitiva in ianuarie 2010.
Schimbarea perspectivei a fost determinata, in mare parte, de performantele fiscale puternice ale guvernului pe perioada crizei financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri