Achizitia, cea mai mare de la listarea Visa in 2008, va atrage 295.000 de comercianti ai companiei de procesare online a platilor, printre care Google si Home Depot. Visa va usura mutarea catre platile electronice, care ar putea reprezenta 63% dintr-o piata estimata la 9.000 de miliarde in Statele Unite pana in 2013, potrivit organizatiei Nilson Report.

Achizitia va permite companiei Visa sa ofere servicii noi si imbunatatite care se vor preta cererii in crestere a comerciantilor din intreaga lume pentru capacitati online sigure si puternice de procesare a platilor", a declarat Joseph Saunders, directorul executiv Visa.

Preluarea CyberSource a fost supervizata de banca americana JPMorgan Chase si ar putea reduce castigurile Visa din trimestrul al patrulea. De asemenea, prin aceasta preluare Visa vrea sa reduca numarul infractiunilor online.

Achizitia va fi finalizata in al patrulea trimestru fiscal, ce se incheie la 30 septembrie. CyberSource, companie de securizare si procesare a platilor online, asista comerciantii care incheie tranzactii cu vanzari prin telefon sau Internet.