Economia britanica a inregistrat in primul trimestru un ritm de crestere cu mult inferior estimarilor analistilor, in contextul in care iarna dificila a afectat revenirea, ceea ce subliniaza fragilitatea procesului de redresare economica, la doua saptamani inainte de alegeri, relateaza Bloomberg.

Produsul intern brut a crescut cu 0,2% fata de ultimul trimestru din 2009, cand economia Marii Britanii a iesit din recesiune, cu un avans de 0,4%, a anuntat biroul national de statistica. Analistii prevedeau ca economia va creste in primul trimestru cu 0,4%, conform NewsIn.

Premierul Gordon Brown a declarat intr-o dezbatere televizata ca economia are in continuare nevoie de stimuli si ca planurile liderului conservator, David Cameron, de a reduce cheltuielile in acest an pun in pericol cresterea. Castigatorul alegerilor din 6 mai va trebui sa gestioneze un deficit bugetar care a atins cel mai mare nivel dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, economia s-a comprimat cu 0,3% in primul trimestru din 2010. Economistii prevedeau un declin de 0,1%.

Marea Britanie este prima tara din cadrul G7 care a anuntat date preliminare legate de cresterea economica din primul trimestru.

Datele publicate vineri arata ca economia a fost afectata de conditiile meteorologice dificile, care au dus la incetinirea constructiilor si la reducerea vanzarilor cu amanuntul, dar si de majorarea taxelor.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si