Advent International, al carui portofoliu de investitii in retail cuprinde branduri precum Poundland, Charlotte Russe sau Takko si, mai nou, producatorul de canapele DFS, nu a dezvaluit valoarea tranzactiei. DFS detine 74 de magazine pe teritoriul Regatului Unit, avand peste 2.600 de angajati, si controleaza, de asemenea, trei centre de productie de canapele la Carcroft in Yorkshire, la Long Eaton in Nottinghamshire si Alfreton in Derbyshire.

Tranzactia evidentiaza un apetit in crestere al fondurilor de investitii pentru activele considerate atractive, in acest caz, Advent platind in intregime cu capital si intentioneaza a-si refinanta datoria la o data ulterioara.

Graham Kirkham a lansat firma de mobila intr-o fosta sala de billiard in localitatea Doncaster, acum mai mult de 40 de ani, iar in urma tranzactiei cu Advent, acesta va parasi functia de executiv, desi surse apropiate intelegerii au declarat ca fondatorul companiei va continua sa detina un interes financiar substantial in cadrul DFS.

Intregul proces de vanzare nu a fost insa lipsit de probleme, ofertantii plangandu-se de acces insuficient la datele companiei, in stadii incipiente ale tranzactiei, fiind rugati, de asemenea, sa vina cu propriile proiectii privind performanta companiei.

In urma cu o luna, Graham Kirkham sustinea ca este „categoric neinteresat de vanzarea afacerii sale”, dar, in ciuda acestor declaratii, fondurile de private equity au mizat in continuare pe o posibila tranzactie privind firma situata in localitatea Doncaster, nordul Angliei.

Conform Advent International, Richard Baker, avand functia de operating partner in cadrul fondului de private equity si fost director executiv al Alliance Boots, va prelua postul de presedinte de la Kirkham, iar Jon Massey si Bill Barnes, director operational si respectiv financiar isi vor pastra functiile in cadrul DFS.

Advent International a investit in ultimii trei ani in mai multe companii de pe piata romaneasca, printre care Düfa Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania, LaborMed Pharma, producator si distribuitor de medicamente generice, Ceramica Iasi, producator de blocuri ceramice si tigle, si Ozone Laboratories SRL.

Fondul de investitii american Advent International, care controleaza producatorul farma local LaborMed, a preluat anul trecut portofoliul de produse al Ozone.

In Romania, Advent mai detine producatorul de vopsele Dufa Deutek si pe cel de blocuri ceramice si tigle Ceramica Iasi, dar si o participatia majoritara la Centrul Medical Unirea, biroul local al fondului de private equity fiind condus de Emma Popa-Radu.