Constructia gazoductului Nabucco, ce urmeaza sa aduca gaz din zona caspica in Europa, ocolind Rusia, nu are sens fara contracte incheiate, dar este posibila daca va creste cererea, a declarat premierul rus Vladimir Putin, intr-o conferinta de presa organizata la Viena, relateaza RIA Novosti.
"Nu are sens sa construiesti o conducta fara sa ai contracte. Spuneti-mi un singur contract pentru gazoductul Nabucco. In ceea ce priveste South Stream, putem incheia contracte in urmatoarea ora", a spus seful Guvernului rus, informeaza NewsIn.

"Dar acest lucru nu inseamna ca realizarea proiectului Nabucco este imposibila, daca va creste cererea. Pur si simplu este prematur", a adaugat el, in conferinta de presa organizata dupa o discutie cu cancelarul austriac Verner Feiman.

Constructia gazoductului Nabucco urmeaza sa inceapa in 2011, iar conducta ar urma sa fie data in folosinta in 2014.

Nabucco Gas Pipeline International, compania de proiect a gazoductului Nabucco, a lansat saptamana aceasta procesul de precalificare pentru firmele ce vor sa depuna oferte pentru componentele necesare la constructia conductei, valoarea intregului pachet ridicandu-se la circa 3,5 miliarde euro.

Selectarea traseului conductei pentru prima faza a proiectului a fost deja finalizata, in timp ce drepturile de tranzit, procesul de obtinere a avizelor de mediu si de impact social si autorizatiile de constructie sunt in curs de obtinere, a precizat compania.

Gazoductul este destinat sa reduca dependenta Europei de gazul rusesc, prin asigurarea accesului la noi surse. Nabucco va avea o lungime de peste 3.300 km, pornind din Turcia prin Bulgaria, Romania si Ungaria, pana in Viena, in apropiere de terminalul de la Baumgarten.

Actionarii gazoductului sunt companiile OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).

Rusia si Austria au semnat sambata un acord interguvernamental privind de cooperare privind gazoductul South Stream. Acesta este ultimul document indispensabil pentru demararea proiectului de gazoduct, care vizeaza sa transporte gaz rus in Europa, ocolind Ucraina.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri