"Aceasta marcheaza cea mai recenta etapa in procesul de consolidare a profilului de finantare a grupului initiat in septembrie 2008, cu publicarea pentru prima oara a ratingurilor atribuite de Moody's (A3) si Fitch (A-)", se arata intr-un comunicat al OMV.

Noua facilitate de credit o inlocuieste pe cea existenta care expira in 2011 si va fi folosita in scopuri generale corporative.

Tranzactia a fost aranjata de Bank of America/Merrill Lynch, Barclays Capital, BNP Paribas, Credit Agricole, Deutsche Bank, Erste Group, J.P. Morgan, Raiffeisen Zentralbank, Société Générale si Unicredit Bank Austria.

Sindicatul bancar cuprinde un total de 16 creditori interni si internationali, marja fiind stabilita la 75 puncte de baza peste nivelul Euribor.

"Semnarea acestei facilitati extinde un program de refinantare in care Grupul OMV s-a facut remarcat prin imprumuturile pe care le-a luat de pe piata Eurobond, largindu-si baza de investitori in mod semnificativ. Ne-am redus substantial gradul de dependenta de datoria bancara si avem in prezent un portofoliu echilibrat de datorii bancare si fonduri obtinute de pe pietele de capital", a declarat David Davies, directorul financiar al OMV.

Pana la sfarsitul lui 2009, scadenta medie a datoriei grupului putea fi extinsa pana la 3,7 ani, iar facilitatile de credit neutilizate angajate ce erau disponibile Grupului OMV insumau 2,85 miliarde euro.

Grupul energetic OMV, lider in Europa Centrala si de Sud Est, detine 51,01% din actiunile producatorului de titei si gaze Petrom.

OMV activeaza in 12 tari in domeniile de rafinare si marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de explorare si productie. La sfarsitul anului 2009, OMV detinea 2.433 de benzinarii in 13 tari.