Numai 33% dintre cei chestionati sunt de acord cu sustinerea financiara, mai arata sondajul.

Dupa ce a dat dovada initial de reticenta fata de deblocarea fondurilor pentru Grecia, guvernul german si-a schimbat pozitia luni, pentru a calma pietele financiare. Berlinul cere totusi ca guvernul grec sa prezinte un program de reforme si de reducere a deficitului pentru anii urmatori, anunta NewsIn.

"De ce sa le platim noi grecilor pensiile de lux?" scrie cotidianul Bild, care sustine ca revenirea la drahma, vechea moneda a Greciei, "ar fi cea mai buna solutie pentru euro". De asemenea, tabloidul mai scrie ca "multi germani pot doar sa viseze la sistemul grec de pensii".

Germania, cea mai mare economie europeana, ar urma sa fie principalul contribuitor la planul de salvare. La un nivel total al ajutoarelor de 30 miliarde euro, Germania ar urma sa contribuie cu circa 8,4 miliarde euro.

Pe de alta parte, un sondaj realizat de institutul Public Opinion pentru televiziunea Mega din Grecia arata ca majoritatea grecilor se opun deciziei premierului George Papandreou de a activa mecanismul de ajutoare europene.

Potrivit sondajului, 60,9% dintre greci se opun deciziei guvernului de a recurge la ajutoarele europene, iar 70,2% se opun unor ajutoare din partea Fondului Monetar Intenational (FMI).