Fondul Monetar International (FMI) a avertizat ca raman multe chestiuni neclarificate care impiedica reluarea platilor in cadrul acordului de imprumut cu Ucraina, careia ii cere garantii ca va face reforme si masuri pentru a-si controla finantele publice, potrivit Les Echos.
"Am facut progrese in multe domenii. In acelasi timp, raman chestiuni care asteapta clarificari, intre care consolidarea bugetului, reforma sistemului financiar si alte reforme", a afirmat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, intr-un comunicat remis dupa o intalnire cu vicepremierul ucrainean, Serghei Tihipko.

FMI semnaleaza, insa, ca autoritatile ucrainene au facut progrese considerabile fata de inceputul lunii. Discutiile urmeaza sa continue saptamanile viitoare la Kiev, potrivit NewsIn.

Ucraina traverseaza o criza economica grava si are nevoie de finantare de la FMI, cu care are din noiembrie 2008 un acord de imprumut in valoare de 16,4 miliarde dolari. Ultima transa a fost primita in iulie anul trecut, inconditiile in care vechiul guvern a marit salariile inainte de alegeri.

Guvernul ucrainean spera acum sa deblocheze finantarea de la FMI si chiar sa primeasca alte 12 miliarde dolari pentru doi ani si jumatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri