Internazionale Milano (Italia) si Bayern Munchen (Germania), echipele calificate in finala celei mai prestigioase competitii fotbalistice din Europa, Uefa Champions League (UCL), valoreaza impreuna putin peste un miliard de euro, arata cel mai recent clasament al publicatiei americane Forbes.
Bayern, prima finalista cunoscuta in actuala editie a UCL, valoreaza 990 de milioane de dolari (750,7 mil. euro) si se claseaza pe pozitia a cincea in topul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume, dupa Manchester United (Marea Britanie), Real Madrid (Spania), Arsenal Londra (Marea Britanie) si FC Barcelona (Spania).

Pe de alta parte, echipa italiana, antrenata de portughezul Jose Mourinho, are o valoare de doar 413 milioane de dolari (313,1 mil. euro) si ocupa al zecelea loc in topul Forbes.

Totusi, Inter are cu un jucator mai mult decat Bayern in topul celor mai valorosi 100 de fotbalisti din lume, realizat de transfermarkt.co.uk. Astfel, cei cinci jucatori ai lui Bayern au o cota de piata totala de 152 de milioane de euro, in vreme ce cota de piata a celor sase fotbalisti ai lui Inter din top 100, printre care se numara si romanul Cristian Chivu, se ridica la 165 de milioane de euro.

Formatia italiana conduce datasat duelul cu echipa germana atunci cand vine vorba de valoarea lotului. Astfel, in vreme ce jucatorii lui Inter au o cota de piata de 354,2 mil. euro, cei ai lui Inter valoreaza cu peste 100 mil. euro mai mult, potrivit transfermarkt.co.uk.

Francezul Franck Ribery (foto rosu), ce va rata finala, din cauza unei suspendari, este cel mai bine cotat fotbalist al lui Bayern, cu 50 mil. euro, in vreme ce camerunezul Samuel Eto'o este cel mai bine cotat jucator al lui Inter, cu 40 mil. euro.

Finalistele au cate un jucator in topul celor mai scumpi jucatori din istoria fotbalului (clasament care a cumulat suma care a fost platita in total pe un fotbalist pe parcursul carierei). Pana in prezent, Arjen Robben (Bayern) si Walter Samuel (Inter) au fost transferati pe suma totala de 82,3 milioane de euro, respectiv 58,5 mil. euro.

Germanii le iau insa fata italienilor in ceea ce priveste veniturile inregistrate la sfarsitul sezonului competitional 2008/2009. Astfel, Bayern Munchen a inregistrat venituri de 263 mil. euro sezonul trecut, fata de cele 196,5 mil. euro stranse de Internazionale Milano, arata datele studiului Fooball Money League 2010, realizat de compania de audit si consultanta Deloitte.

Finala UCL va avea loc luna viitoare pe Santiago Bernabeu, stadionul celor de la Real Madrid, clubul cu cele mai mari venituri din 2008/2009, respectiv 401,4 mil. euro.

Sursa foto: Bayern Munchen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri