Presedintele american Barack Obama a inspectat duminica zona afectata de pata de petrol provocata de scufundarea unei platforme, calificand incidentul drept "un dezastru ecologic fara precedent" si dand asigurari ca British Petroleum va plati, scrie 9AM.
“Cred ca americanii isi dau seama, de altfel acesta este cazul oamenilor de aici, ca ne confruntam cu o catastrofa ecologica poate fara precedent", a declarat Obama la Venice, una dintre localitatile de pe coasta amenintare de mareea neagra.

"Sa fiu clar: BP este responsabila pentru scurgere. BP va plati factura", a subliniat Obama, citat de USA Today. "Dar in calitate de presedinte al Statelor Unite nu voi scuti niciun efort pentru a raspunde crizei, atat timp cat continua aceasta si nu voi scuti nicio resursa pentru a repara pagubele provocate", a adaugat el.

Liderul de la Casa Alba a admis, insa, ca in pofida "celei mai avansate tehnologii disponibile", scurgerea ar putea sa nu fie oprita timp de mai multe zile, relateaza CNN.

Obama a mers cinci ore cu avionul, elicopterul si masina pentru a ajunge la Venice, unde a fost informat despre situatie la comandamentul Pazei de Coasta, a discutat cu cinci pescari si a inspectat linia coastei din elicopter.
Imaginile din satelit analizate de Universitatea Miami sugereaza ca pata de petrol a ajuns la dimensiunile statului Puerto Rico. "Pata se extinde mult mai rapid decat se estima", a spus un expert. De asemenea, au fost lansate avertismente potrivit carora, in cateva saptamani, dezastrul l-ar putea eclipsa pe cel din 1989, Exxon Valdez, cel mai mare din istoria SUA.

Aceasta este prima data de la explozia din 20 aprilie a platformei British Petroleum cand Obama isi dedica o intreaga zi incidentului, potrivit USA Today. Consilierii sai au depus eforturi pentru a se asigura ca nu vor exista comparatii cu reactia fostului presedinte George W. Bush la uraganul Katrina, din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri